Medflyttarservice

Längtar ni till Hälsingland?

Vill ni ha mer livskvalité? Gör som allt fler valt - flytta till Hälsingland. Här finns arbete, prisvärda boende och skola i trygg miljö. Ren luft och underbar natur. Och en levande kultur för alla åldrar med teater, dans och olika musik. Vi har hundratals föreningar för en massa olika intressen dit det ofta är enkelt att bli medlem. Och gratis bilparkering nästan överallt!

Så här fungerar tjänsten

Företagsringen fungerar som nav och har nära kontakt med företag, kommuner, arbetsförmedling och landstinget. Många organisationer knyts till servicen för att snabbt kunna hitta rekryteringsbehov inom hela länet.

1. Medlemsföretaget (som rekryterat make/maka/sambo) anmäler ärendet till Medflyttarservice genom att maila in ditt namn och telefonnummer till: info@foretagsringen.se

2. Inom en vecka kommer ansvarig för medflyttarservice att kontakta dig, som blivit anmäld som medflyttare, för att boka in ett personligt möte.

3. Du kommer att behöva ta fram ett aktuellt CV och personligt brev. Det personliga brevet ska vara allmänt skrivet, då det kommer att förmedlas till arbetsgivare bland medlemsföretagen.

4. Om du känner att du vill ha hjälp med ditt CV, ställer vi gärna upp som bollplank.

5. Dina ansökningshandlingar kommer att spridas via våra nätverk, samt via Kompetensbanken i våra nyhetsbrev.

6. Om matchning är möjlig, erbjuds du arbete, projektanställning, vikariat eller praktikplats.

7. Tjänsten Medflyttarservice ska ses som ett komplement till ditt eget arbete i processen att hitta ny sysselsättning.

Medflyttarservice fungerar som stöd och bollplank i hela processen. Vi kommer att tipsa dig om kontakter, som du själv kan ta.
En framgångsfaktor för att hitta arbete, projektanställning, vikariat eller praktikplats är ditt eget personliga engagemang. Vi hjälper till på traven!

Anslut gärna till vår grupp på Facebook - Mitt nya liv i Gävleborg

Vid respektive kommuns informationscenter får du information om skolor, boende, mm:

- Bollnäs
- Ovanåker
- Söderhamn

Därför flyttar vi till Söderhamn

Daniel & Karin

Arbetsgivarna kan också vara proaktiva

Medlemsföretagen ska säkerställas att de finner den kompetens de behöver på kort och lång sikt. För att få tag på den kompetens man behöver kan det vara aktuellt att rekrytera från andra regioner som då ska flytta hit. Har de en sambo/man/fru behöver båda oftast hitta ett arbete. Här kommer vår medflyttarservice in i bilden och vi bistår ert företag med denna tjänst. Vi är nu en del av den länsövergripande medflyttarservice som byggs upp fr o m 2014.

Som arbetsgivare kan du vara proaktiv på följande vis:

- Arbetsgivare anmäler rekryteringsbehov så tidigt som möjligt till Företagsringen.

Vi kan bistå medflyttande att hitta arbete i samverkan med Företagsringen.
- Fråga i intervjuer efter vad medflyttande sambo/make-maka vill arbeta med och berätta att ni via Företagsringen kan bistå med att hitta arbete till honom/henne